Countyексон Каунти Индијана е богата со железничка историја. Голем број железнички линии преминуваат низ областа. Малите рурални заедници пораснаа во популација и индустрија и ги поздравија оние што бараат работа и оние што купуваат земјиште и се населуваат во областа.

За време на последните 1840-ти, железничката пруга Jeеферсонвил и Индијанаполис била изградена од север-југ преку Сејмур, тогаш позната како премин на Муле. Земјата била во сопственост на семејството Шилдс. Во 1852 година, железничка компанија исток-запад беше заинтересирана да гради во Сејмур. На Мидо Шилдс, на железничката пруга Охајо-Мисисипи им беше понуден профитабилен договор за изградба на имотот на Шилдс. Тој дури понуди да изгради полнење од 3 милји низ мочуриштата, имот за депо, тркалезна куќа и продавница за поправки и понуди да го именува градот за инженерот О & М, Чарлс Симур. Во 1852 година, Симур стана спој на две големи железнички линии. Капетанот Миди Шилдс стана државен сенатор и обезбеди усвојување на законот за безбедност со кој се бара сите возови да застанат на сите крстосници на железницата. Поради него, двете пруги беа принудени да застанат во Сејмур, што беше одлично за деловно работење и за малиот град. Сејмур е основан во 1864 година со население од 1,553 жители.

Експлоатациите на играта Jamesејмс-помлад и Бач Касиди и Санденс Кид се легендарни, но малкумина знаат дека вооружениот грабеж на возови бил пионер од помалку позната банда од округот acksексон. Одгледани во областа Рокфорд, за браќата Рено се вели дека не го сакаат училиштето и нивното строго воспитување. Разбојништва, кражба на коњи, палење и пожар на криминал низ целиот Среден Запад беа само почетокот.

На 6 октомври 1866 година, Johnон и Симеон Рено и Френк Спаркс се качија на возот О & М во Сејмур додека се движеше надвор од градот, принудувајќи го гласникот да го отвори сефот. Тие украле од возот од 12,000 до 18,000 30,000 долари и турнале друг сеф, за кој се шпекулира дека има XNUMX XNUMX долари внатре. Тој сеф, кој беше премногу тежок, беше напуштен.

Реносите беа заробени од Националната агенција за детективи Пинкертон и беа затворени во Alу Олбени, ИН (околу 55 милји од Симур). Френк Рено и Чарли Андерсон се затворени во Канада за сторени злосторства и беа екстрадирани во Newу Олбени.

Слични проекти
Контактирајте нѐ

Во моментов не сме околу. Но, можете да ни испратите е-пошта и ќе ви се вратиме, побргу.

Не може да се чита? Промени текстот. captcha txt