Населбата Валонија и Дрифтвуд е богата со историја и била првата населба во округот acksексон. Музејот Форт Валонија, лоциран на теренот на претходната тврдина, изграден во 1810 година, помага да се зачува таа историја. Музејот содржи сè, од слики, исечоци од весници и училишни спомени до артефакти пронајдени во градот Дрифтвуд. Музејот се наоѓа на главната улица С 1978 година во Валонија. Тој е отворен од 2 до 4 часот во недела од Денот на комеморацијата до Денот на трудот и со закажување. 812-358-3286
Денови на Форт Валонија, славеше секој октомври, помага во финансирањето на музејот и започна во 1969 година.

Контактирајте нѐ

Во моментов не сме околу. Но, можете да ни испратите е-пошта и ќе ви се вратиме, побргу.

Не може да се чита? Промени текстот. captcha txt