Сејмур и Џексон Каунти, Индијана е совршено место за гледање на историското затемнување во 2024 година!

Сејмур и округот Џексон, Индијана ќе бидат возбудливо место на 8 април 2024 година, бидејќи ќе биде во рамките на патеката на тоталитетот за Сонцето затемнување! Тоталноста ќе се случи овде околу 3 часот и ќе трае нешто помалку од четири минути.

Округот Сејмур и Џексон е погодно лоциран на растојание од големите градови како Индијанаполис, Луисвил и Синсинати - и е далеку од светлосното загадување, што го прави идеално место за користење во оваа ретка можност. 

Ние сме погодно лоцирани во близина на Меѓудржавен 65, и е околу еден час северно од Луисвил и еден час јужно од Индијанаполис. Само побарајте го Exit 50 и ќе не најдете! 

Округот Сејмур и Џексон, исто така, е достапен од 31 САД како и 50 САД, околу час и половина западно од Синсинати. Сејмур се наоѓа во округот Џексон, кој исто така ги вклучува Браунстаун, Кротерсвил и Медора. Нашата заедница е лесно достапна за да го погледне Сонцето затемнување во 2024 година и ве покануваме да ни се придружите на овој специјален настан! 

Сејмур планира фестивал на 7 април, пред Eclipse! Не заборавајте да одите кај продавачите, музиката во живо и едукативното парче на овој еднократен фестивал! Кликнете овде за сите информации што ви се потребни! 

Останете во округот Сејмур и Џексон

Хотели и ноќевања

Сејмур има голем број хотелски опции и ноќевања. Само проверете ја нашата картичка за сместување за да дознаете повеќе информации!

Кампување

Кампувањето во округот Џексон ќе биде понудено на саемот на округот Џексон. Ви го олеснивме резервирањето!

Аранжмани за приватно кампување 

Винарија и пиварница Шато де Пике - Примитивно кампување – 812-522-9296 – 35 долари за ноќевање

Фритаун, во - Примитивно кампување покрај езерото – 812-528-1583 – 50 долари по ноќен шатор, 100 долари за РВ.

Свифти настани - RV и кампување во шатори – 812-528-9051

Кампување со приватен престој - Кликнете овде за информации

Контактирајте нѐ

Во моментов не сме околу. Но, можете да ни испратите е-пошта и ќе ви се вратиме, побргу.

Не може да се чита? Промени текстот. captcha txt