Музеј за печатење Конер

Музејот за античко печатење Johnон Х. и Томас Конер е работна продавница за печатење во периодични преси од 1800-тите, лоцирана на теренот на Центарот за уметност на Јужна Индијана. Посетителите ќе [...]

Музеј Форт Валонија

Таун Валонија и Дрифтвуд е богата со историја и била првата населба во округот acksексон. Музејот Форт Валонија, лоциран на теренот на претходната тврдина, изграден во 1810 година, помага [...]

Музеј Першинг Тауншип

Лоциран на 4784 Вест Стејт Роуд 58 во Фритаун, музејот е чекор назад во времето за buffубителите на историјата или поранешните и сегашните жители на областа. Ветерани и воени артефакти, училишни фотографии и [...]

Музеј на аеродромот во армијата Фримен

Фримен Филд беше активиран на 1 декември 1942 година и беше искористен за обука на пилоти на Воздухопловниот корпус на американската армија да управуваат со авиони со два мотори, како подготовка за учење да летаат со навистина големите бомбардери со кои би летале [...]