Фримен Филд беше активиран на 1 декември 1942 година и беше искористен за обука на американски пилоти за летање со двомоторни авиони. Музејот на аеродромот на армијата Фримен Филд се наоѓа на теренот на Фримен Филд, во бункер користен за време на најславните времиња на Полето.

Музејот содржи соопштенија за дипломирање, покана за танц, униформи, модели на авиони, фотографии и мапи од областа. Постои низа авионски делови кои биле закопани на основата, вклучително и делот од опашката од германски борбен авион, кој сè уште го има нацистичкиот амблем.

Музејот на аеродромот „Армија на полето на армијата“ се наоѓа на авенијата „А“ 1035 во Симур. Отворено е за тури од 10 до 1 часот во сабота и по закажување. За повеќе информации, јавете се во канцеларијата на аеродромот Фримен Филд на 812-522-2031 или 812-521-7400. Посетете го музејот на аеродромот во армијата Фримен.

Контактирајте нѐ

Во моментов не сме околу. Но, можете да ни испратите е-пошта и ќе ви се вратиме, побргу.

Не може да се чита? Промени текстот. captcha txt