Лоциран на 4784 Вест Стејт Роуд 58 во Фритаун, музејот е чекор назад во времето за buffубителите на историјата или поранешните и сегашните жители на областа. Ветерани и воени артефакти, училишни фотографии и спомени, весници од Втората светска војна, па дури и копија од првиот весник на Фритаун од 1900 година се изложени во музејот. Часови на музејот се среда и петок од 10 до 3 часот и сабота од 10 до 4 часот или со закажување.

Контактирајте нѐ

Во моментов не сме околу. Но, можете да ни испратите е-пошта и ќе ви се вратиме, побргу.

Не може да се чита? Промени текстот. captcha txt