Tiesелезничките врски на Сејмур биле историски во 1860 година. На 14 април, Александар МекКлур, роб што живеел во Нешвил, ТН, договорил пријателите да го сместат во кутија и да го испратат до „Хана М. Johnонсон, грижа за Леви Ковчег“, во Синсинати, Охајо. Кај Сејмур, кутијата на МекКлир се отвори. Тој беше уапсен и вратен во Тенеси. Тој вмешал тројца мажи кои му помогнале да избега. Изречени се казни, а Леви Кофин негирал какво било знаење за настанот. Откриено е дека МекКлир живее во Нешвил, ТН по Граѓанската војна. Застанете внатре и видете ја историската ознака и прикажете се во Центарот за посетители.

Слични проекти
Контактирајте нѐ

Во моментов не сме околу. Но, можете да ни испратите е-пошта и ќе ви се вратиме, побргу.

Не може да се чита? Промени текстот. captcha txt